Van inspiratie naar realiteit

Op de grens van de provincie Vlaams Brabant en Antwerpen ligt de gemeente Keerbergen. Hier ontmoeten we de eigenaars van een kersverse nieuwbouw in landelijke stijl. Ze vertellen dat ze vrij perfectionistisch zijn en deze bouw goed hadden voorbereid. Na het bezoek aan heel wat bouwbeurzen en het doornemen van een gigantische stapel brochures en tijdschriften hadden ze heel wat idee├źn om hun woning en de verschillende kamers in te richten. Deze intensieve voorbereiding vindt men terug doorheen de woning in de vele originele, stijlvolle en praktische keuzes.

Ook de badkamer moest aansluiten bij de strak landelijke stijl van de woning, maar tegelijkertijd die typische Engelse Cottage uitstralen. Ze hadden de badkamermeubelen van Aqua Prestige reeds ontdekt bij hun zoektocht naar inspiratie maar maakten de concrete keuzes tijdens een bezoek aan de showroom in Vilvoorde.

Het grote badkamermeubel uit de Classic collectie van Aqua Prestige was het eerste wat ze kozen voor hun badkamer. Het tablet in Molianos marmer met 2 onderbouw waskommen geeft hen een royale aflegruimte en de open legger op dit tablet is ingekleed met leuke decoratieve elementen die de stijl van het meubel versterken. De tegels, vloer en verdere aankleding zijn in functie van dit meubel uitgekozen.

Marmeren tablet met landelijke lavabokraan

De kranen op het meubel komen uit de Traditional collectie van Aqua Prestige. Uit dezelfde collectie komen ook het douche ensemble en de badmengkraan. De zachte grote zandkleurige vloertegels brengen een warme sfeer doorheen de badkamer. In samenspraak met de tegelhandel gebruikten ze in de douche een deel van de vloertegels als wandtegels die contrasteert met de witte blinkende Italiaanse tegel, die opzettelijk verticaal werd geplaatst tegen de wand waar het douche ensemble zich bevindt.

Retro douche ensemble

En wie zei dat een modern afgerond bad voor montage tegen de wand niet zou staan met een retro badmengkraan? Deze badkamer bewijst het tegendeel en zorgt dat de stijl doorheen het kraanwerk voor originele en kwalitatieve uniformiteit zorgt.

Klassieke badkraan met handdouche

Het Classic Kent meubel in de tweede badkamer, die voornamelijk gebruikt wordt door de 2 kinderen, laat zien dat zelf een retro meubel perfect thuishoort in een badkamer met een iets moderne toets. De opvallende lichtblauwe kleur van de achterwand is in harmonie met het meubel dat voorzien is met een tablet in Belgisch Blauwe steen.

Klein klassiek badkamermeubel

Met de juiste voorbereiding heeft dit gezin hun woning kunnen voorzien van heel wat eigen inbreng. Daar genieten ze nu elke dag met volle teugen van.

  • Posted on: May 4, 2022, 11:37 a.m.
  • Author : Gilad